tozsde arfolyam

Hirek

A központi bankok fontolóra veszik a jövőben a digitális jegybankpénz megteremtését, amelynek pénzforgalmi szempontból számos előnye lenne, például nem jelentenének gondot a lakosságnak a bankcsődök.

 

 

Képtalálat a következőre: „central bank”

 

 

Új GINOP pályázati felhívás jelent meg, a cégek 5-15 millió forint vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek eszközbeszerzésre és szoftverbeszerzésre, amelynek teljes keretösszege 17 milliárd forint.

 

 

Képtalálat a következőre: „ginop”

 

 

Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) két népszerű pályázatára nyújthatják be a támogatási kérelmeket a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv).

 

 

Képtalálat a következőre: „ginop”

 

 

 

Tavaly átlagosan naponta 580 forintért kötöttek utasbiztosítást a külföldre készülők, ami 7 százalékos átlagdíj-növekedést jelent az előző évhez képest.

 

 

Képtalálat a következőre: „passenger insurance”

 

 

Tavaly összesen 414 milliárd forint összegű új hitelhez mintegy 346 milliárd forint összegű garanciát nyújtott a Garantiqa Hitelgarancia Zrt.

 

Képtalálat a következőre: „guarantee”

 

 

A kormány további lépéseket tervez a fekete gazdaság visszaszorítására, a bankkártya-elfogadó terminálok számának növelésére,az adó-adminisztráció csökkentésére, és a lakosság pénzügyi tudatosságának javítására.

 

 

Képtalálat a következőre: „bank card”

 

 

MNB a monetáris eszköztárának átalakításával, a jegybank célzott, nemkonvencionális intézkedéseivel július óta érdemi hozamcsökkenést ért el.

 

 

Képtalálat a következőre: „wertpapier”

 

 

Megújulnak a 2000 és az 5000 forintos címletű bankjegyek, az új bankók november 15-étől válnak törvényes fizetőeszközzé, de a készpénzforgalomban csak 2017. március 1-jétől kerülnek.

 

 

Képtalálat a következőre: „új 2000 forintos”

 

 

Október végén 7,112 milliárd euróval voltak alacsonyabbak az MNB nemzetközi tartalékai, mint egy évvel korábban.

 

 

Képtalálat a következőre: „mnb”

 

 

A befektetőnek nem csak a befektetés pillanatában, hanem a befektetés teljes ideje alatt körültekintően kell eljárni és nyomonkövetni befektetéseinek értékét.

 

 

 

Képtalálat a következőre: „property”

 

 

Könnyebb és egyszerűbb lakossági bankszámlát váltani novembertől életbe lépett kormányrendelet alapján és a szabályozás növeli majd a bankok közötti versenyt.

 

 

Képtalálat a következőre: „bank account”

 

 

A pénzügyi tudatosság fejlesztését szolgálja az alapszámla bevezetése, amely a bankváltás egyszerűsítésével és a számladíjak összehasonlíthatóbbá tételével együtt a Magyarországon is érvényesülő uniós fizetésiszámla-irányelv része.

 

 

Képtalálat a következőre: „konto”

 

 

A K&H Bank kis- és közepes vállalati (kkv) üzletága az idei első öt hónapban mintegy 8 százalékos hitelállomány-növekedést ért el a kkv-knak adott hiteleket nézve.

 

 

do I need a coach| grow your small business | business coach Perth | small business coaching program

 

 

 

Beszállító mikro-, kis- és középvállalkozások és beszállítói integrátorok támogatására nyílik lehetőség 20 milliárd forintos keretösszeggel a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP).

 

 

Képtalálat a következőre: „production”

 

 

Vásárlásösztönző alkalmazás piacra lépését támogatja a Széchenyi Tőkebefektetési Alap (SZTA), a 60 millió forintos befektetéssel elsősorban a startup IT-cég mobilalkalmazásának továbbfejlesztését és magyarországi elterjesztését finanszírozza.

 

 

 

 

 

Minimálisan tovább nőtt a határidőben kifizetett számlák aránya az első fél évben Magyarországon, de az átlagos fizetési késedelem hossza is nőtt.

 

 

Képtalálat a következőre: „outstanding”

 

 

Az első hat hónapban 4 százalékkal, 235 milliárd forintra nőtt a lízingpiac az előző évihez képest, idén a finanszírozott összeg megközelítheti az 500 milliárd forintot.

 

 

 

A Brexit által kiváltott piaci bizonytalanság miatt hosszabb távon jelentős tőke áramolhat aranyba, az egyik fő menedékeszköznek számító nemesfém árfolyama egyre feljebb mehet.

 

 

Képtalálat a következőre: „gold”

 

 

Szigorodtak a bennfentes kereskedelem, a tiltott piacbefolyásolás bírságtételei.

 

 

Képtalálat a következőre: „stock exchange”

 

 

A vállalkozások 81 százalékának legalább egy üzleti partnere késve fizetett tavaly a második fél évben, ez 3 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest, ugyanakkor 17-ről 13 százalékra csökkent azon cégek aránya, amelyek üzleti partnereinek több mint fele késedelmesen fizetett.

 

 

tozsde arfolyam

comics

allashirdetesek

RSS
feed-image RSS

©2015 ManCo.hu Minden jog fenntartva.