tozsde arfolyam

Hirek

 

Tavaly összesen 414 milliárd forint összegű új hitelhez mintegy 346 milliárd forint összegű garanciát nyújtott a Garantiqa Hitelgarancia Zrt.

 

Képtalálat a következőre: „guarantee”

 

 

Budapest, 2017. január 18., szerda

 

 

A  Garantiqa teljes garanciavállalási portfóliója a múlt év végén megközelítette a 463 milliárd forintot, a 346 milliárd forintos kezességvállalás csak az új szerződésekre vonatkozik.

 

A garanciaállomány bővülése a vezérigazgató Búza Éva szerint arra utal, hogy egyfelől a cégek biztonságra törekednek, másfelől egyre több vállalkozás ismeri fel, hogy az államilag támogatott garanciakonstrukciók segítségével akkor is kaphatnak banki hitelt fejlesztéseikhez, beruházásaikhoz, ha alapesetben a bank nem folyósítana hitelt számukra.

 

A Garantiqa adatai szerint minden ágazatban nőtt az új garanciavállalások összege. Ezen belül a legnagyobb állomány, a 346 milliárd forintos tavalyi összeg 22 százaléka a szolgáltatási szektorban érdekelt cégekhez kötődött, 17-17 százalékkal részesedtek a nagy- és kiskereskedelmi cégek, az építőipar és a feldolgozóipar 16-16 százalékos részesedéssel rendelkezik.

 

Ezek az ágazatok adták korábban is a garanciaállomány döntő részét, de tavaly jelentős növekedést ért el több ágazat, a mezőgazdaságban érdekelt mikro-, kis- és középvállalkozások esetében ugyanis a duplájára, pontosan 110 százalékkal nőtt tavaly a megkötött garanciaszerződések volumene.

 

A cég előrejelzése szerint, a jegybanki hitelprogramok kifutása miatt, a következő időszakban a garanciakonstrukciók egyre fontosabb szerepet töltenek majd be a mikro-, kis- és középvállalkozások hitelezésében.

 

A társaság a piaci keresletnek megfelelő új konstrukciókat dolgoz ki, emellett növelik a hatékonyságot, többek között a garancianyújtáshoz szükséges adminisztráció mérséklésével. Arra számítanak, hogy a múlt év végén elért 463 milliárd forintos teljes garanciavállalási portfólió 2017-ben 553 milliárd forintra nő, közel 20 százalékkal bővül.

 

 

 

 

tozsde arfolyam

comics

allashirdetesek

©2015 ManCo.hu Minden jog fenntartva.