tozsde arfolyam

Hirek

 

Miután az ipar 4.0-nak központi szerepe van a gazdaság fejlődésében és a foglakoztatás minőségi növelésében, ezért az NGM elindította az Ipar 4.0 Mintagyár elnevezésű programot, amelynek első kiemelt eseménye a Modern gyárak éjszakája lesz.

 

 

Képtalálat a következőre: „factory”

 

 

Budapest, 2017. november 6., hétfő

 

 

A digitalizáción alapuló negyedik ipari forradalomban a megfelelő eredményekhez korszerű gyártásra, a jövőt ismerő szakemberekre van szükség.

 

A Modern gyárak éjszakájára ezért elsősorban a jövő vállalkozóit és szakembereit, a pályaválasztás előtt álló fiatalokat várják, akik november 17-én 16 órától 22 óráig 11 megye 25 gyárában ismerkedhetnek meg a korszerű ipari termeléssel és az okosgyárak működésével.


A látogatók az autóipar, az elektronika, az élelmiszeripar, az energiatermelés, a fémipar, a gépipar, a gyógyszeripar, valamint a feldolgozóipar korszerű működésével és az Ipar 4.0 alkalmazásokkal is megismerkedhetnek.

 

A gyárlátogatás mindenki számára ingyenes, ám regisztrációhoz kötött, amely a www.moderngyarakejszakaja.hu-n érhető el. Lepsényi Istcán az NGM államtitkára kitért arra is, hogy a versenyképes termelés érdekében az Ipar 4.0 fejlesztésekbe be kell fektetni. A magyar vállalkozások támogatást és segítséget kapnak ahhoz, hogy elsajátíthassák azokat az ismereteket, amelyek egyrészt a beszállítói pozíció megszerzéséhez, megtartásához, másrészt az Ipar 4.0 szemléletváltáshoz szükségesek.

 

Megjegyezte, hogy a program indulásakor végzett felmérés szerint a kis- és középvállalkozások (kkv) kétharmada, ezen belül a középvállalatok 87 százaléka készül az elkövetkező időszakban fejlesztésre, és a megkérdezettek több mint felét érdekelné az Ipar 4.0-val kapcsolatos képzés, technológiai bemutató vagy referencialátogatáson való részvétel.  Az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Bárdos Krisztina elmondta, hogy a Modern gyárak éjszakája program a Ipar 4.0 Mintagyár projekt része, amely során az IFKA és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) konzorciumi együttműködésben, az NGM szakmai támogatásával 2019 végéig készíti fel az kkv-kat az ipar 4.0 technológiára és az Irinyi-tervben foglalt újraiparosításra.

mti

 

 

tozsde arfolyam

comics

allashirdetesek

©2015 ManCo.hu Minden jog fenntartva.