tozsde arfolyam

Hirek

 

Nem lehet elég korán feltenni a kérdést, mert már az állás interjún szóba kerül azok esetében, akiknek munkájához elengedhetetlen vagy beosztásához indokolt.

Első gondolata mindenkinek egy legalább 200 LE-s tűzpiros coupé-cabrió, de milyen lehet, legyen valójában?

 

 

Képtalálat a következőre: „fleet”

 

 

 

A kérdés mind a munkáltató, mind a munkavállaló szempontjából fontos.

A munkáltató számára munkaeszköz aminek beruházási és üzemeltetési költségeit minimum 3-5 évig viseli a vállalt. Másrészt a cég megjelenését is befolyásolja illetve a munkavállalóra való odafigyelést is kifejezi.

 

Általában  a vállalatoknak van  úgynevezett Car policy-ja vagy gépjármű használati szabályzata. Két főbb irányt szoktak ezekben megfogalmazni.

Az egyik beosztástól, feladattól függően értékhatárokat határoznak meg márkától függően illetve a másik esetben márkától vagy függetlenül.

Vannak olyan vállalatok, akik ezt különösebben nem szabályozzák, és mindenki azt kap, amit ki tud alkudni magának.

Természetesen vannak azok a változatok, amikor azt kapja a munkavállaló, ami éppen van a cégnél vagy saját autóját használja a cég érdekében. Ezekben az esetekben viszont nincs sok választási lehetőség.

 

 

Viszont amikor van választási lehetőség akkor az alábbi szempontok dominálnak.

A céges autó nagytöbbségében 4 vagy 5 ajtós illetve kombi változatú személygépjármű.

Egy alsó középkategóriás autónál – ilyen a céges autók nagy része – a 4 ajtós modellhez képest az 5 ajtós 100e és a kombi 300e forinttal drágább.

Túlnyomó részt nem metál fényezésűek (+140eFt), hanem alapszínűek fehér, fekete v szürke. Némely esetben piros, ha a cég arculata úgy kívánja. (de ez is sokszor +40e Ft)

Benzines vagy dízel használattól függően. A gázos CNG illetve hibrid hajtású gépjárművek csak elvétve választják be a flottába.

 

Ezen túl, a gépjármű használókban felmerül mire is érdemes költeni az autó vásárlási keret optimális felhasználásánál?

Ésszerűbb olyanra költeni, amely a napi kényelmes használathoz szükséges, és nem költeni, olyanra, amiket nem használunk vagy használunk, de utólag be lehet szerezni költséghatékonyabban.

 

Amiket használunk a biztonságos közlekedés vagy a vagyonbiztonság érdekében.

A biztonságos közlekedéshez Pl.: ABS, TSC, PDC (szóval a hárombetűsek közül), ködfényszoró , fényre sötétedő belső tükör, tároló dobozok

A vagyonbiztonsághoz Pl.: immobilizer, központi zár és ablak felhúzás.

Amit nem érdemes a nagyobb méretű, szélesebb illetve peres gumiabroncsok, könnyűfém felnik(+80-220e Ft), navigáció (200-375e Ft), telefon kihangosító, hifi berendezés (+100-220e Ft). De ide soroljuk a tolatóradart vagy kamerát és az összes csilli-vili extra felszereléseket, mint a xenon fényszóró, elektronikus ülésállítás, bőrülés stb. Szóval repkedhetnek az 50-100e Ft-ok, amitől biztos nem fog az ember repkedni örömében.

 

 

Természetesen a forgalmazók elő szoktak állni csomag ajánlatokkal, ami kedvezőbbé teszi az extrák beszerzését, de ezekben is vannak olyan felszerelések, amikre nincs okvetlenül szükségünk. Ilyenkor mérlegeljük mit használnánk belőle és mit nem.

Összefoglalva, úgy válasszunk céges autót, hogy végig gondoljuk mi az amit használtunk eddigi autóinkban és mi az ami fölösleges. Első körben legyünk szigorúak magunkhoz, mert utána még ki lehet használni egy-két extrával a fennmaradó keretet.

 

 

 

tozsde arfolyam

comics

allashirdetesek

©2015 ManCo.hu Minden jog fenntartva.